Jan 8, 2013

Lepota pre fotošopa

Kaže meni danas moj Petar kako je video slike Desanke Maksimović iz mladosti i zaprepastio se njenom lepotom. Da neko bude tako lep, bez pomoći fotošopa, definitivno nije lako. Naročito u vreme kada frizure i drugi kozmetički oblici ulepšavanja još uvek nisu dovoljno uznapredovali i išli u prilog lepoti (bar ne iz današnje perspektive). I tako reših da napravim kolekciju lepih žena iz doba crno belih fotografija, eto za svoju dušu.

p101011_14-390001

Desanka Maksimović

Kad je već inspirisala ovaj članak, red je i da bude prva na listi :) Svi znamo ko je Desanka Maksimović. Rođena je 1898. godine, bila je jedna od najvećih pesnikinja domaće umetničke scene dvadesetog veka i zauvek je zaslužila mesto u čitankama naših školaraca.

Scena iz filma Nemirni (1967)

Milena Dravić

Praktično ne postoji osoba iz generacije nših roditelja koja nije bar jednom rekla kako je Milena Dravić bila lepotica u mladosti. Ova ikona srpske kinematogrfije i pozorišta rođena je 1940. godine i danas uspešno radi na svojoj glumačkoj karijeri.

original

Desanka "Beba" Lončar

Rođena 1943. Beba Lončar je srpsko-italijanska filmska glumica. Kao mlada je postala zvezda, te je od ‘60. do ‘82. glumila u 52 filma. Osim što je bila prava filmska zvezda, bila je i modna ikona. Sve devojke su u to vreme želela da izgledaju ili kao Brižit Bardo ili kao Beba Lončar.

greta-garbo3

Greta Garbo

Rođena 1905. godine.

tumblr_lqb104kMEQ1qizmg7o1_400

Ann-Margaret

Rođena 1941. godine.

celeb

Lauren Bacall

Rođena 1924. godine.

0b_1_b_2932_1

Grace Kelly

Rođena 1929. godine.

I naravno nezaobilazna…

willoughby

Audrey Hepburn

Rođena 1929. godine.

2 comments:

Anonymous said...

Pa gde su nove pricice, bas mi nedostaju tvoje kreacije i zanimljivosti... Stalno proveravam blog, ali nista...

*Iris* said...

Stisle me kojekakve okolnosti, još ljudi me pita isto. Izvinjavam se vernim čitaocima i obećavam da se vraćam u formu što pre :)

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...