Dec 15, 2012

DIY Kreativne kockice leda

Danas ništa ne mora da bude obično, pa ni kockice leda. Sada više led ne mora imati jednu svrhu – rashlađivanje. Možemo ga koristiti u dekorativne svrhe, da popravimo ukus piću itd.

tumblr_m2yrz9zFRx1qiglsbo1_500

Zar ne bi bilo zanimljivo ubaciti kockicu leda s komadićima voća ili cvećem u kiselu vodu, koktel ili sok? Strašno me nervira što se pića razvodnjavaju kada se ubaci led. Ako zaledite sok umesto vode, I onda kockice zaleđenog soka ubacite u času sa sokom, rashladićete piće, a da ga ne razvodnjite. U mohito možete ubaciti kockice leda sa nanom ili limunom. Zamislite kokice limunade ubačene u sok od narandže. Savršeno.

Martha

Još jedna čudna, ali verovatno super ideja je pravljenje kockica od kafe. Doduše pogodnije za letnje dane. Ja ne pijem kafu pa ne znam kako sve to ide sa ledenim kafama, ali verujem da bi moglo da bude interesantno. Uz to ako zaledite topli kakao u kocke i ubacite u kafu, verujem da može da bude vrrrlo ukusno. Ja pijem samo čaj, tako da sam došla na ideju da zaledim limunadu i ubacujem kockice u šolju čaja. Pomoći će da se čaj brže rashladi, a uz to imaće I bolji ukus :)

ZooYummy-coffee

Najneobičniji novi trend sa ledom je zaleđeno cveće. Morate samo paziti da cveće pre zaleđivanja bude oprano i čisto.

ZooYummy-tea

Ove kockice leda je veoma lako napraviti. Uzmite kalup i u njega sipajte sok po želji ili sipajte vodu, a u svaku pregradu ubacite komadić voća ili cveća.

Nish-Whips-up-a-Dish

Ubacite u zamrzivač, a onda zovite goste da ih zadivite. Iskreno ne razumem kako se ovaj trend nije proširio na kafiće i klubove. Toliko j ejednostavan, a definitivno izaziva pažnju. Šta je tu je, iskoristite priliku i proslavite se među prijateljima. :) Živeli!

   Joythebaker

No comments:

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...