Sep 25, 2012

Tkanina od recikliranih traka audiokasete

Danas sam naišla na jedno od najfantastičnijih i najinovativnijih ostvarenja u oblasti reciklaže, koje sam videla skorije. Kompanija Sonic Fabric je počela da proizvodi tekstil od starih traka sa audio kaseta. Na njih je nasnimljen samo jedan ton – OM. 136.1 Hz. Osnovna nota sitara i tambure, nota nad kojom tibetanski monasi meditiraju. Trake se, zatim, pretvaraju u niti, a niti podvrgavaju tkanju. Dobija se 100% reciklirana tkanina.

Sve ovo sam saznala kad sam nabasala na kravate proizvedene od recikliranog materijala. Svaka čast ljudima iz Sonic Fabric-a, e to se zove kreativno eko razmišljanje :) Da su kravate dostupne kod nas, kupovala bih ih na poklon svim muškarcima, koji nose kravate sve dok im se ne smuče :D

523794_437837729584672_1203249851_n

Evo i sajta, i za kraj kratak opis ove tkanine:

Sonic tekstil, izum konceptualne umetnice Alyce Santoro, je prelepa, zvučna, višenamenska tkanina napravljena od 50% poliester konca i 50% traka audio kaseta, na koje je nasnimljen specifičan audio materijal. Kompozicije na trakama su na neki način takođe Sonic tkanina – neobična i intrigantna muzika napravljena od nesvakidašnje kombinacije zvukova. Prvenstveno je materijal bio planiran samo za upotrebu u umetničkim instalacijama.

Ipak se okreće! :)

No comments:

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...