Sep 4, 2012

Jedna sandala hiljadu varijanti DIY

Prosto obožavam ovakve sandale. Sa debelom štiklom, otvorenim prstom i trakama oko zgloba. Problem je što uglavnom koštaju premnogo (ako su kvalitetne, a meni kao nekom ko ima strašno osetljiva stopala to stoji na prvom mestu), i uz to imaju nerealno visoke potpetice i platforme za svakodnevni špacirung. Zavidim devojkama koje mogu da nose 15icu bez problema satima i to onu često neudobnu i sintetičku 15icu koju možeš kupiti za 2-3 hiljade. Ja ne mogu. A budimo realni i polovina tih žena koja ih nosi izgleda kao da hoda na štulama.

Elem, pre 4-5 godina sam kupila fantastične crne sandale sa taman tolkom petom da ne budu naporne, a da budu ženstvene (nasuprot babskim stiklicama od 3cm). I to su bile smešno jeftine, udobne i originalne. Nosila sam ih i nosila i nosila i nosila sve dok jednog dana sam primetila da su se zverski ofucale. Dugačke trake koje se vezuju oko zgloba su se iscepale, boja je izbledela jednom rečju više nisu bile za javnost. Bilo mi je mnogo žao da ih bacim s obzirom da su i dalje bile u funkcionalnom stanju i tako su čamile u plakaru. Smišljala sam razne načine kako da ih oživim, ali ništa nije delovalo dovoljno dobro. Samo bi dodatno naglasilo koliko su propale.

A onda sam nabasala na jedan divan i kreativan tutorijal koji ih je spasio. Sandale sa druge slike postale su sandale sa prve slike. I uz to još udobnije nego ranije. Verovali ili ne rozikasta traka koju vidite na prvoj slici je napravljena od hulahopki. Ovo je vrlo jednostavan brz i što je najbitnije besplatan način da od jednih sandala napravite bezbroj varijanti. Ono što je dodatni plus je što možete iskoristite sandale koju se već oprobane, koje su razgažene i udbone. Ja sam morala da odsečem crne propale trake, ali ako sandale/cipele nemaju nikakve trake to vam još olakšava posao.

Celo leto sam gledala razne sandale po izlozima i sajtovima. Sad kad sam ispobala ovaj način više me uopšte ne interesuje da se mučim da razgazim nešto novo :D Sandale koje mogu da se slažu uz sve. Samo promenite boju ‘trake’. Posebno mi se sviđa varijanta sa sivom, bojom kože i svetlucavom trakom. Za potrebe ovog posta upotrebila sam roze i plavu, jer se lepo vide na slikama u kontrastu sa crnom, a i deluju zabavno.

DSCN1118

Dakle, uzmete hulahopke željene boje i odsečete im gonji deo i prste (kao na slici iznad). Ukoliko želite da vam trakice budu tanje i laganije (kao na prvoj slici) isecite ‘nogavice’ uzduž na dva dela. Zatim ih uvežite oko cipele/sandale kako vam se sviđa i krajeve koji štrče zadenite tako da se ne vide. Možete prikačiti i neki cvetić, mašnicu, perušku, prišiti perlicu i bilo šta drugo što ide uz vaš fazon. Ovo je samo baza :) Najbolja stvar kod korišćenja hulahopki je to što su rastegljive, udobne, lepo ležu na svaki oblik noge i obuće i svi ih imamo u kući. Uz to možemo reciklirati one kojima krene žica :) Evo još jedne sličice (ne obraćajte pažnju na moja stopala, možda nisu najlepši prizor na svetu, ali bar mogu da plešu; o plesačkim stopalima sam baš juče pisala na blogu mog plesnog studija, pa koga interesuje nek baci pogled ;)).

Najzad evo i totorijala sa bloga PS. I made this s kog sam dobila ideju:

 tumblr_l2r42jzdqB1qzymieo1_1280

I sandale u donjem levom uglu kao krajnja inspiracija!

tumblr_l2r4969xyq1qzymieo1_1280

Ono što kažu: don’t buy - DIY! :)

No comments:

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...