Jul 21, 2011

Novi trend: ceremonija razvoda

Na ovaj tekst sam slučajno nabasala na sajtu Sirmium Info i prosto sam morala da ga podelim :D Dakle čitajte i ne verujte :P

 

Ceremonije razvoda sve brojnije u Japanu

Izvor: SirmiumInfo | 21.07.2011 12:07h | Komentara: 0

Crna odela, razbijene burme i parovi koji govore ''ne" - ceremonije razvoda postale su hit u Japanu, prenose mediji.

Japanac Hiroki Terai već nekoliko godina održava ceremonije razvoda u Japanu. On je od aprila 2009. godine do danas razveo ukupno 79 parova koje je pozvao da unište svoje burme čekićem i da ohrabre svoju porodicu i prijatelje da prisustvuju ceremoniji.


''Ne mislim da je koncept razvoda negativna stvar'', rekao je Terai. ''Umesto da provodite vreme u svađi, bolje je da se rastanete i nastavite život razdvojeno''.

Terai je svoju 79. ceremoniju održao prošle nedelje za par koji je bio u braku sedam godina. Ovaj planer razvoda razmišlja o tome da svoj posao proširi na Južnu Koreju, zemlju sa najvišom stopom razvoda u Aziji.

''Obično nakon uništavanja prstenja, par izgleda rasterećeno i može se videti sjaj na njihovim licima. Gosti potom slave njihovu srećnu rastavu'', objasnio je Terai.

U jednoj firmi, koja se takođe bavi razvodima u Japanu rečeno je da je veoma porastao procenat razvoda u ovoj zemlji nakon zemljotresa i cunamija, koji se dogodio u martu.

 

Tekst jeste krajnje zabavan, i uz komentar ‘ludi Japanci’ može to i da ostane, ali da li bi ovo trebalo da nas zabrine? Hm..

No comments:

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...