Jun 12, 2011

8 things that will make you happy :)

IMG_1178 copy1. Osmehnite se bez razloga

Nekad prođe ceo dan bez ijednog osmeha. Svi negde žure, svi su puni posla. Pokušajte da se nasmešite makar samima sebi, al od srca, za trenutak. Sigurno imate 10 sekundi da odvojite nekad. U liftu. Ili se nasmešite nekom prolazniku na ulici. Videćete da će se istog trenutka i vaše raspoloženje promeniti, a i ljudima kojima bude upućen osmeh ulepšaćete dan ;)

2. Razgovarajte sa malim detetom

Ključ je u tome da ih ne potcenjujete. Mnogo ljudi kad priča s decom počne da koristi unjkav glas, da tepa i ponaša se retardirano. Deca su ljudi, samo manjih dimenzija :) Postavljajte im ozbiljna pitanja, poštujte ih i možete čuti razne mudrosti i ludorije od njih, a i ona će to umeti da osete. Deca su sjajni sagovornici, ako ništa drugo govore iz srca, iskreno i sa strašću.

3. Panorama

Idite na jedno od onih mesta sa fantastičnim pogledom, po mogućstvu u sumrak ili svitanje, a ako je u pitanju vidikovac iznad naseljenog mesta može i noću. Dozvolite sebi da se zaprepastite! :)

4. Piškite xD

Ovo sigurno nije nešto što ste očekivali na ovoj listi :D Dakle kad vam se bude piškilo – trpite još pola sata. Ili još bolje idite negde gde nema toaleta. Nakon što dobrano probijete rok otrčite u WC i voila! Ako tad ne budete srećni nećete nikad :P Napomena: ovu metodu ne praktikujte često.

5. Reciklirajte

I ovde ne mislim na popularno ‘komercijalno’ shvatanje recikliranja, već na ličnu reciklažu. Nađite nešto svoje što volite, a što je zastarelo – farmerke, komodu, venčanicu, stolicu, nakit, zavesu i od tog predmeta napravite nešto novo ili ga prosto osvežite i restaurirajte :) Postoji milion tutorijala na netu kako da napravite bilo šta! Kad završite svoj mali projekat ne samo što će postati koristan i funkcionalan, već će postati i duplo vredniji na emotivnoj skali, a vaš kreativni rad će vas potpuno preplaviti srećom.

6. Naučite nekog nešto

Neverovatna je sreća imati uspešnog učenika. Uzmite neku svoju veštinu ili znanje i prenesite je nekome ko će je s radošću prihvatiti. To može biti pletenje, kuvanje nekog jela, 3 rečenice na italijanskom, pokret iz karatea ili bilo šta drugo. Ako ne znate šta i koga da naučite roditelji su uvek voljni znanja o kompjuterima, a vas 100% uvek mrzi i nervira da im objašnjavate, pa eto prilike. Samo strpljenja. A onda posmatrajte plod svog rada – garantujem da ćete pucati od ponosa i sreće. Osim ako niste sujetna kučka od čoveka, da se ne izrazim još crnje.

7. Životinje

Druženje sa životinjama izuzetno pozitivno utiče na čovekovo raspoloženje. Dobro tu ne uključujem krokodile, lavove, hijene i ostale iz slične kategorije. Ali idite kod nekog ko ima kućnog ljubimca i uživajteeee! <3

8. Probudite se iz noćne more

Istini za volju, ovo je malo teže svesno izvesti. Ali kad se dogodi zaista je moćno. Ja sam baš pre neko veče imala užasan san i kad sam se probudila nije bilo veće sreće za mene :))))

2 comments:

Heki said...

4 je najjace :D

btw, 8. jeste bas tako dobro! :aaa:

:))

*Iris* said...

ihihi :D

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...