Apr 10, 2011

Book Giveaway #5

Vratila sam se sa još jednim krugom moje akcije poklanjanja knjiga. Bilo ko može biti dobitnik.Sve knjige koje su do sad dodeljene našle su put do ruku svojih novih vlasnika (osim jedne, koja će nadam se uskoro). Upoznavanje sa svim dobitnicima bilo je interesantno. I ja sam dobila po nešto od nekih, a jedan dobitnik je kad smo se našli uz olakšanje izjavio: ‘Uh dobro je, ipak nisi serijski ubica.’ :D A sada, akcija se nastavlja sa novim knjigama.

I da se podsetimo pravila za one koji ne znaju: Da biste osvojili neku od knjiga potrebno je samo da ostavite komentar na ovaj post koju knjigu biste želeli (ako niste učlanjeni prethodno se učlanite na blog klikom na dugme follow, to je minut posla i vaš nadimak bi trebalo da se pojavi u spisku čitalaca). Kada istekne rok objaviću dobitnika. Simple as that. :) Rok za prijavu (tj ostavljanje komentara) je 16.04. do 11.59am.

Almanah ljubavi – Sandrina Wagner

almanah ljubaviOvo je apsolutno ženska knjiga, zato momci, molim da se ne prijavljujete za nju :P Almanah je knjiga koju je moja mama dobila pre mnogo godina na nekoj večeri za 8.mart od rastorana. Još sam bila u gimnaziji tada. Sećam se da sam je prelistala i ubrzo odbacila na neku policu, jer me nikad nisu interesovale ‘igrice’, koje kao žena i muškarac treba da igraju u pokušaju da kontrolišu/izlude/iznerviraju ono drugo. Nikad ih nisam ni naučila (te igrice). Možda je to dobro, možda ne, sad nije ni bitno :) Da se vratim na knjigu. Almanah zapravo predstavlja priručnik, tj skupinu pravila kako žena treba da se ponaša u ljubavi u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazi. Npr. kako da druga pretvorite u mladića, kako da povratite bivšeg, romansa na poslu, šta ako imate dete, šta ako je on oženjen, kako ga naterati da vas zaprosi itd. Tu je i numerološki i astrološki vodič za uklapanje znaka zodijaka. Sandrina navodno nudi gotova rešenja šta treba da radite ako nećete da zabrljate s nekim za koga mislite da je vaš princ iz snova. Moje skromno mišljenje je da ovo treba pročitati zabave radi, ali nikako se nemojte uhvatiti za savete kao pijan plota. (Ovo kažem na osnovu par nasumičnih glava koje sam pogledala, s obzirom na to da ni sama nisam pročitala sve.) Sigurno da ima dobrih saveta, ali ima i potpunih gluposti. Ja smatram da ako s nekim hoćete u iskrenu vezu ne možete da je započinjete tako što ćete da pokušavate da nasamarite tu drugu osobu i da je vučete za nos. Stvari moraju ili da teku spontano ili da ne teku uopšte. Sve u svemu Almanah ljubavi može biti zabavno štivo, ako mu samo priđete na pravi način :)

sveta_krv_sveti_gralSveta krv, sveti gral – M.Bejdžent, R. Li, H. Linkoln

Preuzeto sa leo.rs:

Knjiga po kojoj je napisan svetski bestseler Da Vinčijev kod, nastala je kao rezultat zainteresovanost autora za misteriju Rene-I-Šatoa, odnosno ruševina srednjovekovne tvrđave u njegovoj blizini. Tragajući za odgovorima na ovu misteriju oni su nas uveli u mističan svet vitezova templara, tajnih pergamenata, mistike u tajnim društvima, njihovim ritualima, odvodeći nas do samih osnova hrišćanstva i pitanja da li je ono što nam govori današnja Biblija istina ili spretni falcifikat. Rasvetljavajući nam same početke hrišćanstva kroz materijalne dokaze koji su odoleli vremenu i uništavanju od strane onih kojima nije odgovaralo izvorno hrišćanstvo.

 

-TOLKINOV-PRSTEN-DEJVID-DEJ_slika_O_209654Tolkinov prsten – Dejvid Dej

Preuzeto sa gerila.com:

Kompletan vodic kroz mitologiju i mitoloske izvore povezane sa Tolkinovim izmastanim svetom i njegovim mitoloskim prstenom. Kroz nordijsku mitologiju, arturijanske legende, keltske mitove, vikinske sage, nemacke romanse, Nibelunge, grcke i rimske mitove, biblijske legende, orijentalne mitove, alhemiju, Vagnera i mnostvo drugih tradicija, traga se za izvoristem Tolkinove inspiracije i uzora. Ovaj literarni detektivski rad pokazuje kako je "Gospodar prstenova" nasledje drevne tradicije pripovedaca koja potice iz vremena svitanja zapadne kulture, i kako je Tolkin stvorio svoju sopstvenu mitologiju za dvadeseti vek. "Tolkinov prsten" je izuzetno putovanje kroz najmagicnije i najmocnije price koje su ljudi naseg sveta ikada ispricali jedni drugima...

 

Toliko od mene :) Javljajte se!

8 comments:

anuka said...

Dobro vece! Ako nije problem, voleo bi knjigu Sveti Gral. Deluje mi jako zanimljivo...

Una said...

Sveta krv.... :)

Vanda said...

Mmmm... Sveta krv, sveti gral :) Pozdrav Iris! :)

Nina said...

Prijavljujem se za trecu knjiguuuu, tj "Tolkinov prsten".... =^._.^=

Marija said...

aaaaaaaaaaaaaaaa Tolkinov prsten! Zelim jako! fingers crossed.. :D

Tamara said...

Ja bih se prijavila za Tolkinov prsten :)

Pozz!!!

*Iris* said...

Svi koji ste komentirali, očekujte uskoro da izbacim objavu, smao da iskucam :)

Graduate. said...

Almanah?

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...