Feb 13, 2011

Book Giveaway #3

Prošla je i druga nedelja. Birač nasumičnih brojeva je odlučio da Ivana dobija Gormengast, a Una Hari Potera (nije baš da je imao veliki izbor :P). Čestitam!

Nažalost prvi deo Harija mi je negde nestao :/ ja ne znam dal sam ga nekom dala ili se zaturio, al ne mogu nigde da ga nađem.. Una, javi se, nadam se da će ti značiti nešto drugi deo Harija umesto prvog?

A sad da nastavimo sa novim knjigama :) Ove nedelje poklanjam sledeće:

v-zlatna-krv

Isečak sa okean.rs:

Zlatna krv –Lucijus Šepard

Oni su članovi Porodice, drevne rase vampira koja se okupila u dvorcu Banat u Istočnoj Evropi da odluči o svojoj sudbini.

Jedni su posvećeni erotskoj, krvavoj prošlosti, drugi polažu nade u bolju, duhovniju budućnost.

Ali, u gotskom lavirintu podzemnih kanala, lukova i bizarnih kipova dogodilo se ubistvo koje ne sme proći nekažnjeno ni među amoralnim stvorenjima noći.

Dok se klanovi bore za prevlast, mladi vampir Mišel Behajm mora da uhvati ubicu i usput sačuva sopstvenu dušu od večnog mraka.

Šepard nam u ovoj jedinstvenoj, nagrađivanoj mešavini naučne fantastike, horora i kriminalističkog romana pruža sasvim novu dimenziju mita o vampirima, senzualnu, ljubavnu priču punu magije, mistike i neočekivanih obrta.

HP3Isečak sa knjigaknjiga.com:

Hari Poter i Zatvorenik iz Askabana – DŽ.K.Rouling

U svom normalskom domu u Šimširovoj ulici, Hari Poter je izveo nedozvoljene kletve nad rođakom Mardž, i u strahu od kazne Ministarstva magije beži u London Noćnim viteškim autobusom. Usput saznaje da je iz Askabana, zatvora za čarobnjačke zločince, pobegao Sirijus Blek, čovek odgovoran za smrt njegovih roditelja, a Harijevi zaštitnici na Hogvortsu sumnjaju da je baš on sledeća meta odbeglog robijaša.

U susretu s dementorima, utvarnim čuvarima Askabana, Hariju u pomoć stiže profesor Lupino, čovek s mračnom tajnom. I dok đaci od Hagrida uče o hipogrifima, oko škole se šunja zversko obličje crnog psa, predskazanje smrti, po rečima ćaknute profesorke-vračare Treloni. I ko su tvorci Banditove mape, magijskog plana Hogvortsa, koji će troje junaka odvesti do uklete Vrišteće kolibe?

 

HP4Isečak sa kameleon.rs:

Hari Poter i Vatreni Pehar – DŽ.K.Rouling

Pojava Smrtoždera i Mračnog znaka tokom svetskog prvenstva u kvidiču označavaju jačanje Voldemorove moći. No, Hari ima preče brige: protiv svoje volje postaje takmac Tročarobnjačkog turnira, drevnog nadmetanja tri najstarije čarobnjačke škole. Međutim, stoji li iza Tročarobnjačkog turnira neka zlokobna pretnja? U jeku takmičenja i neverovatnih podviga od kojih zastaje dah, daleko ozbiljnija pitanja traže svoje prave odgovore, a mnoga od njih na sebi nose i jezivi znak sve prisutnije Smrti...

 

 

k1i300v4r92_delfi_knjizare_pion_prorocanstvaIsečak sa delfi.rs:

Pion Proročanstva – Dejvid Edings

Nekada davno, kaže pripovedač, zli bog Torak je u želji za vlašću zavadio ljude i bogove. Ali zahvaljujući čarobnjaku Belgaratu ljudi su uspeli da povrate Aldurovu kuglu koja je štitila narode zapadnih kraljevstava. Proročanstvo je glasilo da će sve dok se ona bude nalazila u Rivi ljudski rod biti siguran.Ali to je bila samo priča, a Garion nije verovao u kletve i magiju, iako ga je mračni čovek bez senke pohodio godinama. Rastao je na farmi, u okrilju tetke Pol, nesvestan da će Otpadnik pokušati da probudi strašnog Toraka i da će ga oni koje voli povesti u opasnu potragu za izvorom vrhunske magije.
Još neko vreme će moći mirno da sanja dečje snove. Ali uskoro...Tako počinje prva knjiga Belgarijade, veličanstvene i sveobuhvatne epopeje o sedam hiljada godina dugoj borbi bogova, kraljeva i ljudi, o čudnim zemljama i još čudnijim događajima, o sudbini i proročanstvu koje se mora ispuniti! 

 

Još jednom ću ponoviti pravila za prijavu: potrebno je samo da ostavite komentar na ovaj post koju knjigu biste želeli (ako niste učlanjeni prethodno se učlanite na blog klikom na dugme follow, to je minut posla i vaš nadimak bi trebalo da se pojavi u spisku čitalaca). Kada istekne rok objaviću dobitnika. Dobitnici će mi poslati svoj kontakt da se dogovorimo za primopredaju i to je sve. Ako niste iz Beograda poslaću vam knjigu poštom :) Simple as that.

9 comments:

Milenko said...

A ja bih se prijavio za Zlatnu Krv! :) Znam jednu osobu koja je zaludjena vampirima i kojoj bi ovo bio nevidjeno dobar poklon/iznenadjenje! :)

ana said...

I ja se prijavljujem za Zlatnu krv :) Knjiga je odlicna :)

Zoran said...

Tetka, ti si kao vremeplov ...

anuka said...

Cista koincidencija, ali, i ja bih da se prijavim za Zlatnu Krv zbog meni jedne drage osobe koja obozava Vampire :)

Una said...

Ja za oba Pottera :P :D

Branka said...

Moja malenkost bi htela Piona Proročanstva :)))

*Iris* said...

@Zoran - ti to hoćeš da kažeš da sam počela kao deka Simpson 'baaack in 1945..'? :P

@ostali - Al ste se okomili na Zlatnu krv, da sam znala da će vam se tolko svideti stavila bih je ranije :D

Marinela Elpida said...

Ajd' i ja da se prijavim za kojeg Pottera, možda mi se posreći. :D

Vanda said...

Prijavljujem se za oba Potera, bilo koji od ta dva da dobijem usrecice me :) Svaka ti cast na ovome!:)

Post a Comment

Mišljenja, pitanja, filozofiranja, pohvale, uvrede.. sve ide ovde :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...